Acte de cloenda de Pica i Fuig!

Activitats
Viaje al fin del mundo (Cartagena), Marta van Tartwijk; La mort del Delta, Luca Rullo i Miguel Ayesa; Presentació de la publicació Comunitats
11.12 / 2014 / 19h 00
Hangar / Sala d'Art Jove
Sala d'Art Jove_Pica i Fuig_2014

 
Sala d'Art Jove 2014
Pica i fuig! Disseminació contínua d'esdeveniments
ACTE DE CLOENDA DE PICA I FUIG!
 
Hangar
Carrer Emilia Coranty, 16 (antic Passeig Marquès de Sta. Isabel)
Can Ricart. Barcelona

Dijous 11 de desembre. 19:00 h
 
-

Acte de cloenda de Pica i Fuig!
Viaje al fin del mundo (Cartagena). Marta van Tartwijk
Comunitats, presentació de la publicació.
La mort del Delta. Luca Rullo i Miguel Ayesa

19h
 
Viaje al fin del mundo (Cartagena) de Marta van Tartwijk
 
El micronacionalisme, un fenomen que es multiplica a l’era post-Internet. Aquesta conferència sorgeix d’un llarg procés d’investigació per entre una proliferació de monedes, banderes, himnes, exèrcits, institucions, calendaris i festivitats de diferent procedència. El micronacionalisme desterritorialitza alhora que posa de relleu els mecanismes que incideixen en la pertinença a un Estat.

El projecte Viaje al fin del mundo (Cartagena) es presenta com una conferència performativa en la qual es donarà cos a diferents reflexions obtingudes al llarg d'un procés de recerca entorn dels micronacionalismes, enfocada concretament en la micronación de Timeria. Aquesta mostra no es planteja solament com una exposició oral de conclusions, sinó com una experimentació amb els formats expositius. Es busca d'aquesta manera, aprofundir en les relacions comunitàries que es poden generar mitjançant l'activació de diversos dispositius, per tal de posar en rellevància els mecanismes biopolitics que incideixen en la idea de pertinença a un estat. D'altra banda, s'exposarà com el nacionalisme dialoga amb les nocions de realitat i ficció en l'era post-internet.

Interpretació de Pablo G. Durango i audiovisuals de Cristina Salazar.

19.30h

Presentació de la publicació Comunitats, relativa al taller realitzat amb CCCB Centre de Cultivos Contemporáneos del Barrio i Democracia a Experimentem amb l'Art el mes de juny de 2014. Miguel Ayesa, CCCBarrio Centro de Cultivos Contemporáneos de Barrio, Democracia, Elle Flâne, Metromunster, Luca Rullo, Marta van Tartwijk, Irene Visa.

Procés de tutoria: Inés Jover i Clàudia Segura, Irina Mutt, Elle Flâne.

20h

La mort del Delta de Luca Rullo i Miguel Ayesa

Defugir la visió i per endinsar-nos al Delta de l’Ebre. Sense la distància perspectiva però amb molta més precisió. El paisatge ha mort. O, almenys, certa definició del paisatge. Les estètiques i les ideologies que s’assignen a la representació del territori es veuen desafiades amb aquesta acció sonora, realitzada en col·laboració de Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre.

Procés de tutoria: Vicent Fibla
 
-
 
Marta van Tartwijk (Barcelona, 1990). Actualment viu i produeix a Barcelona. Llicenciada en Belles arts per la Universitat Complutense de Madrid en 2014. Fins al moment el seu treball s'ha desenvolupat fonamentalment al costat del col·lectiu el Banquet. Entre les seves exposicions cal esmentar: Intransit 2014, en el CAC; Atelier a la Sala d'Art Jove de Madrid, 2014; espai trapézio, 2013; Entreacte 2013 en Galeria *Maisterravalbuena; Participar.de en Escorxador Madrid, 2012.

Luca Rullo (Locarno, 1985) membre de LaFundició desde 2011, estudis d'ingeniería tècnica informàtica en la FIB-UPC (Barcelona) i ETSE-USC (Santiago de Compostela). Va treballar com ingenier fins a 2010. Ha desenvolupat projectes d'educación en las TIC en diverses empreses de dinamitzación cultural i proyectes autogestionats en centres socials com Espai8, CSO o La Otra Carboneria. Ha participat en projectes de la productora La Trinxera Destruir i Construir, 2011 o a Interferencies.NET. Li agraden les lectures d'històrias COpirates que navegen per la xarxa.

Miguel Ayesa. Actualment cursa el Màster en Producció i Investigació Artística UB. Postgraduat en Creació Contemporànea IDEP (Barcelona) i llicenciat en Bellas Artes, UB. Guanyador del premi Zona de Arte Joven de Navarra, 2013, Injuve Diseño, 2012 entre altres. Entre les seves últimes exposicions, Zona de Arte Joven. Proyecto Registros: Recuerdos que Marcan. Baluarte, (Pamplona) i Recorreguts Sonors. Accions i Mutacions Sonores. Proyecto Do Your Way. Convent de Sant Agustí, (Barcelona).

-
 

PICA I FUIG!
 

El ritme trepidant de la ciutat. La falta de temps es barreja amb les ganes de fer moltes coses. Amb l’espera persistent de tenir algun dia lliure per sortir a passejar a les afores; o la festa major, per anar a sopar amb amics i veïns a les places.
Pica i Fuig! El joc de trucar un timbre i sortir corrents. Una acció que amb un simple fet desencadena resultats inesperats. Aquest any volem tornar a jugar als carrers, passar-ho bé sortint del nucli urbà, reunir-nos a places per parlar i conèixer gent amb la que compartim més del que ens pensem. Posar en pràctica el què diem i el què pensem.

La programació 2014 de Sala d'Art Jove es basa en un procés de disseminació contínua de tallers, fanzines, esdeveniments, accions, trobades i potser, fins i tot, alguna exposició. Té lloc per diferents espais de Barcelona i del territori català des de maig fins a desembre de 2014.

#Expectatives#Error#Potencialitats# Legitimitat, d’esdeveniments que no sempre es poden controlar. Gaudir d'aquests moments de caiguda lliure, sense la por a estavellar-se. Justament perquè sabem que fallar en el salt vol dir fer possible un altra manera de fer les coses, i aprendre nous trucs.

-

Pica i Fuig! és una proposta de l’equip tutorial Sala d’Art Jove 2014, format per Inés Jover i Clàudia Segura (col·lectiu de vuelta y vuelta), Irina Mutt, i Elle Flâne.

-

Sala d'Art Jove_Pica i Fuig_2014
Sala d'Art Jove_Pica i Fuig_2014