Barcelona Civil War remains: An uncertain guide

Activitats
Visita guiada per les bateries i refugis antiaeris del barri de Gràcia, a carrec de Shani Bar
28.11 / 2015 / 16h 00
Plaça de la Virreina. Barri de Gràcia. Barcelona
Sala d'Art Jove_civil war_2015

Barcelona Civil War remains: An uncertain guide
Visita guiada per les bateries i refugis antiaeris del barri de Gràcia, a càrrec de Shani Bar.
Dissabte, 28 de novembre, 16.00 h
Plaça de la Virreina. Barri de Gràcia. Barcelona

Cicle d'activitats i presentacions La Gran Il·lusió. Sala d’Art Jove 2015.

La Gran Il·lusió és una proposta de l’equip de mediació de Sala d’Art Jove 2015, format per Caterina AlmirallChristian Alonso i María García.

Barcelona Civil War remains: An uncertain guide
Shani Bar

Com podem commemorar la guerra? Aquest projecte proposa una guia documental i, en correlació, una ruta per la ciutat per tal d’activar el document des de l’experiència.

Barcelona Civil War remains: An uncertain guide es centra en les restes arquitectòniques defensives de la guerra civil espanyola. Tot posant de manifest la seva existència, es vol commemorar les mateixes construccions en tant que víctimes de la guerra. Desafortunadament, la majoria d’aquestes estructures no es poden visitar en l’actualitat i deixen un enorme buit de memòria sota terra.

La guia documenta les presències i les absències: les escasses restes arquitectòniques a les quals es pot accedir i el gran nombre d’espais que avui en dia no es poden visitar. Pel que fa a la visita guiada, aquesta tindrà lloc al districte de Gràcia, on existeix un nombre immens de refugis sota terra, que en bona part no estan oberts al públic. L’itinerari circularà per la Plaça de la Virreina, el Carrer Torrijos, la Plaça Revolució, el Carrer Puigmartí, la Plaça del Sol, el Carrer Jaén i la Plaça Diamant.

-

Shani Bar (Jerusalem, 1987) graduada en fotografia, disseny gràfic i creació contemporània a IDEP Barcelona. Explora noves pràctiques de la fotografia i de la post-fotografia en la cultura visual contemporània. La seva recerca se centra en exploració crítica de la commemoració històrica de conflictes bèl·lics per part de l’estat i l’individu.
 
 
-