Constriction / Construction

Activitats
Alba Giménez. Projecte d'investigació Art Jove 2016. Procés de tutoria: Oriol Vilanova
30.11 / 2016 / 19h 00
Espai taller Macba
Sala d'Art Jove_Constriction_2016

Constriction / Construction 

Alba Giménez

Presentació del projecte d'investigació Art Jove 2016
Procés de tutoria: Oriol Vilanova

Espai taller Macba
Dimecres 30 de novembre, 19h
Plaça dels Àngels, 1. Barcelona.

-

CONSTRICTION / CONSTRUCTION

Alba Giménez parteix de la peça (Ir. T. nº 513) zuloa d’Ibon Aranberri per fer una reflexió al voltant de com s’articula una poètica a partir de la constricció i dels límits d’allò visible i representable. L’obra consisteix en una acció que va realitzar l’artista el 2003 tapiant amb una estructura metàl·lica l’accés a la cova d’Iritegi, a Guipúscoa. El sentit de la peça radica en el mateix acte de privació, en què l’espai es tanca i deixa de ser un interior transitable que puguem conèixer a través de la pròpia vivència per convertir-se en un territori que només podem projectar i recórrer a través de la imaginació. La impossibilitat de conquerir l’element natural pot actuar com a metàfora del fet que la comprensió, aprehensió i sistematització del món que ens envolta estan sempre condemnades al fracàs. 

La presentació consistirà en un diàleg amb l'Alicia Kopf centrat en el seu projecte Seal Sounds Under the Floor; i l'artista Oriol Vilanova, que ha estat el seu tutor en aquest projecte de recerca.

-

Constriction / Construction s’emmarca en la col·laboració entre el MACBA i la Sala d’Art Jove durant l’any 2016 i es un dels dos projectes seleccionats en la modalitat d’investigació dins la convocatòria Art Jove 2016.

Sala d’Art Jove presenta les seves col·laboracions 2016 amb els centres d'Art de Catalunya a través de SALA D'ART JOVE EN XARXA.