Esquinçar superfícies

Activitats
amb Andrea Soto Calderón i Lúcia Prancha
22.06 / 2023 / 18h 00
Espai Català- Roca (C. de la Llança 15-21)
Imatge gràfica amb la informació de l'activitat

El projecte curatorial “Esquinçar superfícies” s’inspira en la Poétique de la relation, d’Édouard Glissant, sobretot pel seu pensament respecte al món vivent, que aborda el tot com a procés a partir d’una metamorfosi d’éssers que tenen un lligam, un esquema de relació en el qual es transformen els elements reunits i se’ls mobilitza en un esdevenir d’intercanvi. 
 
Davant d’aquesta perspectiva, concebem un programa d’activitats que es dinamitza mitjançant un seguit de trobades que proposen un espai potencial per a la reflexió, el pensament i l’acció,  en què la teoria i la pràctica es relacionen no només amb les maneres de fer imatges, sinó també amb “la densitat reflexionada de les existències”. Així és com expressem la voluntat d’esquinçar les superfícies de sentit per forjar i transmetre pràctiques d’investigació i artístiques que repensen altres sensibilitats.
 
Què significa ser sensible amb els materials amb els quals treballem? Com els desitjos articulen les nostres maneres de fer? En la nostra primera trobada, la filòsofa i professora Andrea Soto i l’artista Lúcia Prancha dialogaran entorn dels conceptes d’imaginació material i eròtica de les imatges a partir de les pràctiques artístiques i de l’obra de Lúcia, i generaran un espai en què diferents desitjos, sabers i materials entrin en con-tacte.
 
 
L'activitat forma part del programa ESQUINÇAR SUPERFÍCIES curat per Renan Camilo en el marc de la beca Art Jove Curadoria de la Sala d'Art Jove.
 
En col·laboració amb l'Espai Català-Roca.