Género menor: Smith vs. Cravan en el bajo astral

Activitats
Una performance dramatúrgica a les sales d’art modern del Museu Nacional al llarg de tota una jornada. Equipo Palomar
21.11 / 2015 / 10h 00
Museu Nacional d’Art de Catalunya
Sala d'Art Jove_genero menor_2015

Género menor: Smith vs. Cravan en el bajo astral

Una performance dramatúrgica a les sales d’art modern del Museu Nacional d’Art de Catalunya al llarg de tota una jornada. Equipo Palomar.
Dissabte, 21 de novembre, 10.00-18.00 h

Sales d’art modern del Museu Nacional d’Art de Catalunya.
(Accés amb l'entrada habitual al museu. Dissabtes, a partir de les 15 h entrada gratuïta)
 
-
 
Tragicomèdia patafísica de Raimundi Intelligibilis com aportació a Fons armari i figura per Ismael Smith. Què tenen en comú Ismael Smith, Arthur Cravan, l’estètica lolita i la patafísica? No resten indicis fàctics de que l‘artista frustrat i el poeta maleït es coneguessin, tot i que per dates van coincidir a París, Barcelona i al naviu a Estats Units. El que la història ha deixat de banda, la patafísica reprèn como excepció a encarnar -un segle després. Género menor: Smith vs. Cravan en el bajo astral retroba al “Mausoleo Nacional de arte moderno” totes les pulsions dels seus protagonistes, les seves ombres i els seus monstres- brodades en puntes i vellut.

Durant el 21 de novembre de 2015 podreu trovar-nos a les sales de la col·lecció d’art modern del Museu Nacional d’Art de Catalunya, de 10h a 18h, assajant, performant y grabant el diàleg.

DRAMATIS PERSONAE: Narradora - Mar Mot (Pons), Ismael Smith - Yëssi, Arthur Cravan - Raimundi Intelligibilis (La Lupas), Sebastian Melmoth (Oscar Wilde) - R. Marcos Mota, Andrógino - Mariokissme

VESTUARI: Narcissique Couture, Amyliss

Activitat en el marc del projecte Fons, armari i figura per Ismael Smith. Projecte que pren la forma d’un arxiu obert/instal·lació amb els materials de la investigació que Equipo Palomar està fent al voltant de Smith. Amb aquesta obertura, El Palomar convida tothom que estigui interessat a consultar i ampliar aquest arxiu en clau experimental, que romandrà obert fins a finals de 2015.

Fons, armari i figura per Ismael Smith d'Equipo Palomar, és un projecte d'intervenció Art Jove 2015 en col·laboració amb el Museu Nacional d'Art de Catalunya, tutoritzat per Manuel Segade.

-

Cicle d'activitats i presentacions La Gran Il·lusió. Sala d’Art Jove 2015.
La Gran Il·lusió és una proposta de l’equip de mediació de Sala d’Art Jove 2015, format per Caterina AlmirallChristian Alonso i María García.
 
-