Sous la plage

Activitats
Marc Villanueva i Gerard Valverde. Projecte d'Acció Art Jove 2016. Procés de tutoria: Mireia Sallarès
21.01 / 2017 / 18h 00
Bòlit Centre d'Art Contemporani. Girona
Sala d'Art Jove_plage_2016

Sous la plage

Marc Villanueva i Gerard Valverde amb Mohammad Bitari

Presentació del projecte d'acció Art Jove 2016
Procés de tutoria: Mireia Sallarès

Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar
Dissabte 21 de gener, 18h
Rambla de la Llibertat, 1. Girona
 
18h Espectacle escènic - performàtic
19h Conversa amb Marc Villanueva, Gerard Valverde i Mohammad Bitari sobre el procés de creació de l'obra

Places limitades. Entrada lliure amb reserva prèvia a info@bolit.cat
*Recurs educatiu gratuït disponible per a centres d'ensenyament secundari

-

Sous la plage
 
Al començament, les primaveres àrabs van ser vistes amb simpatia per part d'Occident, que va arribar a relacionar-les amb els seus propis moviments de reivindicació de democràcia i llibertat (com la Primavera de Praga o el Maig del 68) o les va prendre com a inspiració per als seus propis moviments actuals (com el 15M o Occupy Wall Street). Amb el subsegüent gir dels esdeveniments, aquestes esperances van quedar completament desfetes: l'esclat de guerres civils amb un elevat nivell de participació internacional, les migracions massives cap a Europa, l'enfortiment de l'amenaça terrorista... Quins discursos es produeixen o mobilitzen a partir d'aquests esdeveniments? De quina manera aquests discursos, i les imatges en què se sustenten, s'apoderen de l'opinió pública?

Aquesta peça tracta d'articular un espai artístic, en forma de performance, interpretada pel periodista sirià-palestí Mohammad Bitari, en què aquests discursos són analitzats i qüestionats.

La peça parteix de la tensió entre els discursos i les imatges del poder (creades i difoses pels mitjans de comunicació) i el discurs íntim i subjectiu de l'intèrpret, que les posa en dubte. La peça s'enfronta, per tant, a la distància existent entre la interpretació europea del conflicte i la vivència personal de Bitari, la vida del qual està travessada per aquests esdeveniments.

Creació: Marc Villanueva  i Gerard Valverde 

Intèrpret: Mohammad Bitari
Composició sonora: Gerard Valverde 
Dramatúrgia i direcció: Marc Villanueva 
Recerca i documentació: Mireia Pérez
Amb la col·laboració especial de Mireia Sallarès

Agraïments: Francesc Abad, Xavier Aragall, Núria Font, Jaume Forés, Rita Gratacòs, Cristina Mas, Alessia Neumann, Ioannis Papadopoulos, Marcus Sanders, Miquel Santaulària, Laura Sanz, Lluís Serra, Closca Turla, Tantàgora Serveis Culturals, Associació Cultural La Trilateral, Mònica Rius, Lluc Valverde, Ricard Villanueva, Hanke Wilsman

Coproducció del Festival TNT - Terrassa Noves Tendències i el Frankfurt LAB amb la col·laboració de l'Institut Europeu de la Mediterrània, Hangar.org i el PEN Català

*Fotografies de Lydia Cazorla

-

Sous la plage s’emmarca en la col·laboració entre Bòlit Centre d'Art Contempoani Girona i la Sala d’Art Jove durant l’any 2016 en la modalitat d’acció dins la convocatòria Art Jove 2016.

Sala d’Art Jove presenta les seves col·laboracions 2016 amb els centres d'Art de Catalunya a través de SALA D'ART JOVE EN XARXA.