La cova gran

Educació
Martin Llavaneras. Projecte educatiu Art Jove 2014. Procés de tutoria: Glòria Picazo
01.01 — 31.12 / 2014 / 10h 43
La Panera / ACVic / Sala d'Art Jove
Sala d'Art Jove_llavaneras_2014

La cova gran

El projecte La cova gran parteix de la problemàtica sorgida a la cova de Santa Linya, a la província de Lleida. En l'any 2002 un grup d'arqueòlegs és va percatar de la importància de la cova a nivell arqueològic, troballa que podia ajudar a perfilar els últims 50.000 anys de la cultura de la regió. Paral·lelament durant l'any 2003 un grup d'escaladors va descobrir la cova com a lloc privilegiat per a la pràctica d'aquest esport.
Des de que ambdues pràctiques es desenvolupen simultaneamente a la cova, existeix un conflicte d'interessos fins al punt d'haver arribat a un contenciós en el qual han intervingut les institucions dedicades a la conservació dels bens patrimonials.
El projecte La cova gran vol treballar des de la vessant educativa, i a través de materials d'edició, sobre els diferents usos d'aquest espai natural.

La cova gran s'emmarca en la col·laboració entre en Centre d'Art La Panera de Lleida, ACVic Centre d'Arts Contemporànies de Vic i Sala d'Art Jove durant l'any 2014.

Projecte seleccionat a les modalitats d’edició i educació dins la convocatòria Art Jove 2014, i que compta amb la tutoria de Glòria Picazo.