Tallers a l'Escola d'Art de Manresa

Educació
Taller de cinema d'animació a càrrec de Marcel Pié. Taller de llibres d'artista a càrrec d'Oriol Vilanova.
05.03 / 2010 / 18h 19
Escola d'Art de Manresa
Sala d'Art Jove_manresa_2010

En el marc de la Trobada del Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2010/2020, que es realitza a Manresa el febrer de 2010 , la Sala d’Art Jove va organitzar dos tallers conjuntament amb l’Escola d’Art de Manresa, que es van adreçar als estudiants del centre. Aquests van anar a càrrec de dos artistes que havien desenvolupat projectes recentment en el marc de la Sala d’Art Jove, Marcel Pié i Oriol Vilanova, a l’entorn dels respectius àmbits de creació: el cinema d’animació i el llibre d’artista. Posteriormanet als tallers es va realitzar una exposició amb els treballs dels alumnes a la mateixa escola.
 
Taller de vídeo d’animació. Marcel Pié
Marcel Pié, il·lustrador i realitzador de cinema d’animació, ha impartit un taller a l’Escola d’Art de Manresa a l’entorn de la rotoscòpia –també anomenat hand painted cinema o cinema sense càmera-, una de les tècniques més significatives d’aquest àmbit de la creació. L’objectiu és el d’oferir als participants un primer contacte amb el món del vídeo d’animació, per mitjà d’una dinàmica de treball oberta i experimental, que es concreta fi nalment a la realització col·lectiva d’un petit curtmetratge d’animació.
 
 
Taller de llibre d’artista. Oriol Vilanova
 
Els libres d’artista consisteixen en publicacions que es plantegen com una proposta artística en si mateixa. Oriol Vilanova, artista visual i arquitecte, ha realitzat una proposta de taller als estudiants de disseny gràfi c de l’Escola d’Art de Manresa per a la producció d’un projecte d’edició experimental a l’entorn de la premsa que es publica el mateix dia del taller, el dilluns 15 de febrer de 2010. L’objectiu és el de reconstruir un diari per mitjà d’analitzar l’ús que tenen les imatges en els mitjans de comunicació.

Sala d'Art Jove_manresa_2010
Sala d'Art Jove_manresa_2010
Sala d'Art Jove_manresa_2010