Efectes Col·laterals - Més enllà de Milano Radicale

Exposicions
Exposició comissariada per Aria Spinelli. Sala d'Art Jove en col·laboració amb Homesession
20.03 — 16.04 / 2014 / 19h 00
Sala d'Art Jove
Sala d'Art Jove_Efectes Col·laterals_2014

Efectes Col·laterals - Més enllà de Milano Radicale

20.03.14 - 16.04.14

Sala d'Art Jove en col·laboració amb Homesession.

INAUGURACIÓ
20.03  19.00h
Sala d’Art Jove. Calàbria 147. BCN

Assemblea de debat: Art i moviments socials, la veu del comissari
Miguel Amado, Alba Benavent, Lucía Piedra G, Aria Spinelli
20.03  17.00h

........................................................................................................................................

Exposició comissariada per Aria Spinelli.

Francesc Abad, Rolando d’Alessandro, Studio Azzurro, Angelo Castucci, Domènec, Fernando De Filippi, Nuria Güell, Ugo La Pietra, Laboratorio di Comunicazione Militante, Leland Palmer, Daniela Ortiz & Xose Quiroga, Rhaze, Giovanni Rubino, Roberto Taroni, Claudia Ventola.
 
Aquesta exposició és l'última fase de la residència curatorial que Aria Spinelli ha dut a terme en Homesession a Barcelona. Com a curadora resident i membre del col·lectiu Radical Intention, Aria Spinelli proposa una recerca cultural específica a l’àrea de Barcelona. Efectes Col·laterals - Més enllà de Milano Radicale llança una discussió sobre la relació entre art i política en un marc europeu i a nivell local. Com a projecte tangent a la recerca en curs de Radical Intention,  Efectes Col·laterals - Més enllà de Milano Radicale  mira a qüestions que es van plantejar al llarg del projecte Milano Radicale, que va promoure Radical Intention durant un any (2011-2012). Aquestes qüestions se centren particularment en la participació de l'art en els moviments socials i l'impacte social de la professió de l'artista, les formes de coneixement alternatiu i l'impacte de les tecnologies, la noció de política i la seva relació amb la pràctica.

L'exposició que Aria Spinelli ha comissariat per a la Sala d'Art Jove es compon d'una sèrie d'obres d'art produïdes i presentades a Milà en el marc de Milano Radicale, i de la documentació audiovisual dels programes públics que van tenir lloc respectivament en 2014 i 2011 a Homesession, Barcelona i a Medionauta, Milà. A partir de la hipòtesi de possibles continuïtats històriques i culturals comunes entre les pràctiques de diferents contextos socio-històrics, l'exposició crea un marc conceptual col·lectiu en el qual les relacions entre obres d'art i material documental mostren bases comunes. L'exposició pren la forma d'una "assemblea", en referència al diàleg intergeneracional que estableix: idees oposades, barreres conceptuals, "agonisme" i "conflicte" són, de fet, les directrius per a la comprensió d'aquestes pràctiques artístiques, ja sigui sota la forma d'obres d'art o de documentació.

Efectes Col·laterals - Més enllà de Milano Radicale està finançat per la Universitat de Loughborough en el marc del programa de practice-based PhD.
 
Ària Spinelli és comissària independent i investigadora. S'està doctorant en el practice-based PhD de l'Escola d'art de la Universitat de Loughborough. El seu àrea principal de recerca és la relació entre l'art i l’activisme. La seva recerca situa la "assemblea", plantejat com a format de comissariat i exhibició, com una manera d'activar formes de política agonística, susceptibles d'afectar l'imaginari social necessari per a la reproducció capitalista.
Ària Spinelli és llicenciada en Història de l'Art Contemporani per la Universitat La Sapienza de Roma i titular d'un MA. en Arts Visuals i Estudis Curatorials de la Nova Acadèmia d'Art de Milà (NABA). Després dels seus estudis, Ària va col·laborar amb institucions i galeries com el Museu d'Art Contemporani Castello di Rivoli de Torí (2005-2006) i la Galeria Christian Stein a Milà (2008-2009). Va fundar també en 2009 el col·lectiu artístic i curatorial Radical Intention. Durant els últims quatre anys, Radical Intention ha creat projectes de recerca a llarg termini sobre qüestions soci-polítiques relacionades amb l'art i les seves pràctiques. Radical Intention promou una sinergia entre subjectivitats mitjançant la creació de grups de treball col·laboratius i l'ús de mètodes col·lectius de producció. Ària ha estat també convidada a comissariar i col·laborar en projectes i programes artístics comunitaris i socialment compromesos, tals com Prendre posicions - Qüestionar la Identitat (art Fare, Milà, Itàlia w / ACSL - Art i Estudis Culturals Laboratori, Yerevan, Armènia), Sent visible - formes contemporànies de la significació (CHAN art, Gènova, Itàlia).

-

Sala d'Art Jove_Efectes Col·laterals_2014
Sala d'Art Jove_Efectes Col·laterals_2014