Machirulos y siluros

Exposicions
Berta Canela. Exposició del projecte natura i paisatge Art Jove 2016
05.03 / 2017 / 12h 00
Lo Pati

Machirulos y siluros
Berta Canela

Lo Pati Centre d'Art de les Terres de l'Ebre amb la col·laboració de la Sala d'Art Jove de la Generalitat de Catalunya presenta el projecte de natura i paisatge seleccionat a la convocatòria Art Jove 2016.
 
Inauguració:
5 de març a les 12h
 
Exposició:
Del 5 de març al 26 de març de 2017
 
Lo Pati
C. Gran Capità, 38-40
43870 Amposta
 
-
 
L’any 1974 Ronald Lorkowsky va alliberar il·legalment 32 alevins de silurs procedents del riu Danubi a l'embassament de Mequinensa (Terol) per fomentar la seva pesca. Vint anys més tard, Oliver Portrat va completar la introducció amb una altra solta de 200 exemplars procedents del riu Po (Itàlia). Amb estos dos "machunos" s'inicia el turisme machirulo de pesca de silurs al Delta de l'Ebre, un fenomen organitzat i promogut des del mateix territori i internacionalment com a activitat econòmica, on agències internacionals organitzen estades per a afcionats a la pesca d'aquests peixos incomestibles per l'excés de mercuri.
 
Machirulos y siluros s'apropia del bast arxiu d'imatges que aquestes pràctiques pesqueres han generat. Berta Canela s’ha centrat en l'escena triomfant en la qual el mascle posa al costat de la seva presa, per donar lloc a una proposta d’edició de postals que incideixen en aquest reclam publicitari basat en una repetició sistemàtica d'actituds machirules.

La inauguració de l'exposició coincideix amb el primer de Los Vermuts del Pati, que compta amb la participació d'Amarantis DJ.

Machirulos y siluros és un projecte de Berta Canela que s’ha realitzat en col·laboració amb Lo Pati Centre d’Art – Terres de l’Ebre en el marc de la modalitat d’intervenció en relació amb la natura i el paisatge de la convocatòria Art Jove.

Procés de tutoria: Jordi Mitjà

_

Sala d’Art Jove presenta les seves col·laboracions 2016 amb els centres d'Art de Catalunya a través de SALA D'ART JOVE EN XARXA.

Sala d'Art Jove_ Machirulos y siluros_2017
Sala d'Art Jove_ Machirulos y siluros_2017