ÍDEM

Intercanvis
Vis-à-vis. Sala de Arte Joven – Sala d’Art Jove
15.01 — 23.01 / 2015 / 09h 28
Sala Alcalá 31 Madrid - Arts Santa Mònica Barcelona
Sala d'Art Jove_idem_2015

ÍDEM. Vis-à-vis
Sala de Arte Joven de Madrid
Sala d'Art Jove de Catalunya

PROGRAMA DE DIÀLEGS

15 de gener. Sala Alcalá 31, Madrid
22 de gener. Arts Santa Mònica, Barcelona
-

Sala d’Art Jove i Sala de Arte Joven no són el mateix però gairebé. Aquests espais comparteixen que els respectius programes s’orienten a la col·laboració amb productors i mediadors del sector artístic de les corresponents comunitats. Sala de Arte Joven de Madrid, amb els programes Circuitos, Se Busca Comisario i Blog, té com a principal objectiu donar suport als joves artistes i comissaris, donant a conèixer les últimes propostres i tendències a l’entorn de la creació contemporània i facilitant la seva incorporació al món professional. Sala d’Art Jove de Catalunya, amb el programa Art Jove desplega un conjunt de processos experimentals per interrelacionar la pràctica artística i el treball amb joves, i es basa actualment en una xarxa extensa de col·laboracions amb museus i centres d’art.

Els dies 15 i 16 de gener, a Madrid, i els dies 22 i 23 de gener, a Barcelona, es realitza un intercanvi per eixamplar els límits territorials dels corresponents espais de diàleg. ÍDEM consisteix en una trobada que té com a finalitat generar un millor coneixement i estrènyer els vincles entre els agents del sector artístic d’ambdós contextos. La trobada està d’acord amb les formes de treball col·laboratiu que estan a la base d’ambdós espais i, així mateix, té la vocació de generar futures col·laboracions i intercanvis entre les dues comunitats.

L’intercanvi compta amb dos programes de diàleg oberts al públic en general. A cada ciutat, agents articuladors del context local acolliran als artistes visitants i convidats per traçar un conjunt de panoràmiques en torn als processos de creació artística i de mediació cultural que tenen lloc actualment, així com per debatre a l’entorn dels reptes comuns del sector artístic i cultural. Així mateix, es portarà a terme dos programes de visites a espais d’ambdues ciutats, als quals es pot accedir per mitjà de la inscripció prèvia a marina.rodriguez@madrid.org, en el cas de Madrid, i a artjove.bsf@gencat.cat, en el cas de Barcelona.

Dijous 15 de gener de 16 a 21 h.
Madrid. Auditori Sala Alcalá 31. Comunidad de Madrid. C/ Alcalá 31

Diàleg 1
De la perifèria al centre. Deslocalitzacions, estratègies de supervivència des de l’emergència
Diàleg entre Georg Zolchow (comissari), Nerea Ubieto (comissària), Erik Harley Martínez (artista), Irene Visa (artista) y Martin Rico (artista).

Diàleg 2
Del comissariat a la crítica i gir cap a la investigació. Noves formes de producció de coneixement
Diàleg entre Carolina Castro (crítica d’art), Iván López Munuera (comissari), Laura Lanelli (artista), Joan Bennàssar Cerdà (artista), Enric Farrés Duran (artista), Joana Llauradó Farrés (historiadora de l’art), Daniel Moreno (artista)

Diàleg 3
D’allò alternatiu a allò institucional. Un camí d’anada i tornada?
Diàleg entre Beatriz Alonso (comissària), Javier Hontoria (crític d'art I comissari), Marta van Tartwijk (artista), Pablo P. Becerra (artista) y Consol Llupià (artista).

Dijous 22 de gener de 16 a 21 h.
Barcelona. Auditori Arts Santa Mònica. La Rambla, 7

Diàleg 1
El projecte artístic com a activisme. Relacions amb l’esfera pública
Diàleg entre Elle Flâne (investigadora), Irina Mutt (comissària i crítica d’art), Javier Cruz (artista), Isabel Marcos (artista), Daniel Silvo (artista).

Diàleg 2
El projecte artístic com a autogestió. Modes d’emprendedoria
Diàleg entre Juan Canela (crític d’art i comissari), Rosa Lleó (crítica d’art i comissària), Amaya Hernández (artista), Daniel G. Medranda (artista), Miriam Fernández (artista).

Diàleg 3 
El projecte artístic com allò comú. Trànsits entre els àmbits públic i privat
Diàleg entre Alexandra Laudo (comissària), Clàudia Segura i Inés Jover (colectivo vuelta y vuelta), Rafa Munárriz (artista), Víctor Santamarina (artista), Rubén M. Riera (artista)
 
-