Presentacions públiques Art Jove 2012

Activities
Escoles i centres d’art de Catalunya acolliran presentacions públiques de la convocatòria Art Jove 2012, dirigides a artistes i estudiants d’art.
03.10 / 2011 / 13h 18

La Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya realitzarà una gira al llarg del mes d’octubre de 2011 a diferents escoles d’art i centres educatius de Catalunya per presentar la nova convocatòria ART JOVE 2012. Enguany és la primera ocasió que es porta a terme aquesta iniciativa, a fi d’augmentar el coneixement que els joves del territori tenen de la convocatòria que emet anualment la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.
 
Les presentacions que es portaran a terme tenen un caràcter públic i estan obertes a totes les persones que hi estiguin interessades. Els centres que les acolliran son l’Escola d’Art de Vic, l’Escola d’Art de Tàrrega, l’Escola d’Art de Tarragona, la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i el Bòlit Centre d’Art Contemporani de Girona. La gira s’ha organitzat amb la col·laboració dels centres d’art La Panera, ACVic i el Centre d’Art de Tarragona.
 
Convocatòria ART JOVE 2012
 
La convocatòria ART JOVE 2012 proveeix de recursos a projectes d’arts visuals, ja sigui en relació a aspectes creatius, a la investigació, l’edició o l’educació. Així mateix també contempla la modalitat Tutorial, adreçada a seleccionar agents culturals interessats en la dinamització dels processos de producció, difusió i formació que es porten a terme amb els artistes de la convocatòria. Tots els projectes que es seleccionen reben el suport de Can Xalant, Centre de Creació i Pensament Contemporani de Mataró, i Hangar, Centre de Producció d’Arts Visuals, pel que fa a recursos i assessorament en la producció, així com formaran part de la temporada d’exposicions 2012 de la Sala d’Art Jove.
 
Pel que fa a projectes de creació es seleccionaran 12 propostes, amb la dotació econòmica de 800 € per proposta; pel que fa a la investigació, 2 propostes, amb la dotació de 800 € per proposta; pel que fa a l’edició, 2 propostes, amb la dotació de 1.500 € per proposta; pel que fa a l’educació, 2 propostes, amb la dotació de 1.200 € per proposta.  En relació amb el Tutorial es seleccionarà a un màxim de 3 persones o col·lectius, amb una dotació de 1.200 € respectivament.
 
El jurat està format per Daniel G. Andújar, artista visual i teòric de l’art, vicepresident primer de l’Associació d’Artistes Visuals de Catalunya; Dora García, artista visual; Latitudes, oficina de comissariat formada per Max Andrews i Mariana Cánepa; Frederic Montornès, crític d’art i comissari independent; Javier Rodrigo Montero, investigador i educador en art; i Oriol Fontdevila, membre de l’equip de gestió de la Sala d’Art Jove.
 
El termini per a la presentació de propostes és el 2 de novembre de 2011.
 
 
Calendari de presentacions
 
Les presentacions que es portaran obertes als centres d’art i d’educació artística tenen un caràcter públic i estan obertes a totes les persones que hi estiguin interessades. El calendari és el següent:
 
Escola d’Art de Vic:
dimarts 4 d’octubre, 19.30h.
Sala d’exposicions. Rambla Sant Domènec, 24. Vic.
 
Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona:
dijous 6 d’octubre. 12h.
Sala d’actes. Pau Gargallo, 4  Barcelona.
 
Escola d’Art i Superior de Disseny Ondara, Tàrrega:
dimarts 11 d’octubre. 18.15h.
Aula d’audiovisuals. Plaça del Centenari, s/n. Tàrrega.
 
Escola d’Art i Disseny de Tarragona:
dilluns 17 d’octubre.
19h. Aula d’Història de l’Art. Carretera de Valls s/n. Zona educacional. Tarragona.
 
Bòlit. Centre d’Art de Girona:
dijous 27 d’octubre. 20h.  
Rambla de la Llibertat, 1. Girona.