Programa de formació Sala d’Art Jove 2018

Education
Visites d’estudi
15.06 / 2018 / 00h 54
Sala d'Art Jove / Macba
Programa de formació Sala d’Art Jove 2018

Programa de formació Sala d’Art Jove 2018
 
Visites d'estudi
 
El programa de formació de Sala d’Art Jove 2018 es basa en una sèrie de visites d’estudi que diferents professionals del sector artístic portaran a terme amb els artistes de la modalitat de creació a partir del mes de maig. Es tracta d’una sèrie de sessions de treball individualitzades amb les quals es treballarà a l’entorn d’aspectes relatius als projectes seleccionats en la convocatòria d’enguany.

Les visites d’estudi seran realitzades per tres agents del sector artístic: el comissari Aimar Arriola i els artistes David Bestué i Job Ramos, així com per diferents professionals de l'equip regular de MACBA: Tanya Barson, Conservadora en Cap; Alicia Escobio, Coordinadora de Programes Públics; Hiuwai Chu i Teresa Grandas, Conservadores d'Exposicions; Pablo Martínez, Cap de Programes; Antònia Maria Perelló, Conservadora de la Colección; i Myriam Rubio, Coordinadora de Programes Acadèmics.

Els artistes de Sala d’Art Jove que participen del programa són: Alejandro Cabrera i Carlotta Napolitano, Edgar Díaz, Helena Freiría, Juan David Galindo, Núria Inés, Martí Madaula, Pol Olivé i Jaume Clotet, Pablo del Pozo, Albert Tarrats, i David Tena i Irene Gil.

El programa de formació es complementa amb els processos de seguiment de producció per part de l'equip de mediació d’Art Jove 2018 format per Carolina Jiménez i Jordi Vernis. 

Processos de tutoria

Així mateix, durant 2018 es realitzen els processos de seguiment dels projectes en col·laboració entre Sala d'Art Jove i els centres d'art del territori, amb un seguit de tutories a càrrec de diferents professionals del sector: Aimar ArriolaDavid BestuéCarla BosermanAntonio GaglianoYaiza Hernández Chris JohnsJob RamosXabier Ribas i Aida Sánchez de Serdio.

Els artistes que participen de les tutories en relació als projectes que es desenvolupen amb la col·laboració amb els centres d'art del territori són: Daniel Gasol (ACVic), Ortésia Cabrera (MNAC), Laura Malinverni i Cristina Valero (ACVic), Pol Masip (La Panera), Joan Pallé i Dorothy Spencer (MACBA), Mònica Planes (MACBA), Guillem S. Arquer (La Panera), i Maryia Virshych, Alba Beraza i Aina Guirao (Lo Pati).

Formació a Hisk

Durant els mesos de juny i juliol els artistes Aldo Urbano i Rosa Vallori realitzaran la seva estada a Hisk, Higer Institute for Fine Arts de Gant, Bèlgica, participant del programa regular de visites d'estudi del centre a càrrec de diversos comissaris i professionals del context artístic europeu.