PICA I FUIG! Taller 2 / Narrativitat

Educació
Lucía Egaña i Martí Manen
24.05 — 26.05 / 2014 / 19h 00
Nook Nook. Equipo tutorial 2014: Inés Jover, Clàudia Segura, Irina Mutt y Elle Flâne
Sala d'Art Jove_pica i fuig_2014

PICA I FUIG!
Taller 2: Narrativitat
#Expectatives#Error#Potencialitats# Legitimitat

24, 25, 26 de maig
19-23h
Lloc: Nook Nook
. C. Nou de la Rambla 143

Inscripcions: artjove.bsf@gencat.cat

Taller amb Lucía Egaña i Martí Manen

Amb la col·laboració de Miquel García, Laura Llaneli, Martin Llavaneras, Consol Llupià, Daniel Moreno, Clàudia Pagès, Martin Rico
 
Narrativitat és el segon taller dins la progarmació de Sala d'Art Jove, Pica i Fuig! En aquest cas, el taller girarà entorn a la narrativitat dins les pràctiques artístiques. A partir dels projectes dels artistes de la temporada 2014, s'establiran temes entorn a les formes de relat i transmissió de continguts a partir de les obres, les relacions entre diferents disciplines narratives com la literatura, el cinema i l'art.
El taller es planteja com una deriva que atravessarà diversos àmbits i pràctiques, on el propi procés construirà el sentit. Part dels continguts dels tallers seran inclosos en la publicació de Pica i Fuig! Que entre l'equip tutorial, artistes i participants del taller es relaitzarà al llarg de la temporada 2014.

L'horari serà nocturn, amb sopar organitzat per Nyam Nyam.
 
Començarem els tallers amb els artistes i participants, per debatre aspectes de la narritivitat en l'art contemporani. Pel·lícules, grups de música o novel·les que parlen d'art contemporani i al reves; art que parla de novel·les, música o cine. Les possibilitats i formats de la narració, contaminacions i afinitats entre disciplines i el procés artístic i la seva presentació com activadors d'històries, la presència del text en les exposicions.

 
Els artistes presentaran el primer capítol dels seus projectes, generant expectativa a partir d'un relat fragmentari, amb una audiència que més que espectadora, serà còmplice de les històries.
També disposarem de biblioteca per a consulta de textos i materials, convidant a que s'ampliï al llarg del procés i la participació.

 
El segon dia, amb Lucía Egaña, veurem les possibilitats de la narrativitat des d'altres àmbits, com el vídeo, la tecnologia, els feminismes o els col·lectius. Autora del documental mi sexualidad es una creación artística, apuntarem també a temes com el cos, el desig i l'amor com a motors per a generar un relat immaterial i de caràcter pràctic.
 
Acabarem els tallers un dilluns, de nit i amb en Martí Manen com a convidat, perqué ens parli d'experiències com Sala hab, llindars entre art, text, experiència i formats expositius, i altres exemples on es superposin capes de narrativitat.

-
 
Lucia Egaña Rojas (1979) treballa com artista independent. El seu fil constant son les produccions col·laboratives que problematitzen la construcció d'imaginaris socials en la cultura popular.  Ha col · laborat  amb diversos col·lectius; desBASURAment (www.desbasurament.org), minipimer.tv, laboratori experimental de vídeo en temps real, o La Muestra Marrana, festival de conema post-porno. El seus articles i textos es poden llegir a Violencia de la intimidad.
 
Martí Manen (1976) és comissari i crític d’art. Ha escrit dos llibres; Salir de la exposición i Contarlo todo sin saber cómo, en ambdós llibres es reflexiona sobre els límits de l'exposició i les diferents capes de relat que pot transmetre una obra. Resideix a Estocolm, on imparteix classes a Curator Lab. Actualment, junt amb David Armengol està coordinant el programa anual de Fabra and Coats amb l'exposició El text, principis i sortides.
 
NOOK NOOK. És una associació que funciona com a petita sala de projeccions audiovisuals i de concerts per a socis i compta també amb estudis per a músics i artistes. Part del seu equip ha organitzat festivals com el Surpas (Portbou) i actualment el Norpas (Täälintehdas, Finlandia). A la sala principal del Nook Nook s'ha cedit l'espai en nombroses ocasions per a festivals com el Loop o el Plaga, i col·laboracions amb El pressentiment d'Espai en blanc. Nombrosos artistes que han presentat allà els seus projectes.

-

Pica i Fuig! és una proposta de l’equip tutorial Sala d’Art Jove 2014, format per Inés Jover i Clàudia Segura (col·lectiu de vuelta y vuelta), Irina Mutt, i Elle Flâne.
 
 -
 
 

Sala d'Art Jove_pica i fuig_2014
Sala d'Art Jove_pica i fuig_2014