DE LA TERRA AL PLAT

DATES:
DE DISSABTE 28 D’OCTUBRE A DILLUNS 5 DE NOVEMBRE DE 2017.

LLOC:
RESIDÈNCIA D’ARTISTES BALADRE: LO PATI,
PEDANIA DE BALADA DE l’AJUNTAMENT D’AMPOSTA.

CRÈDITS

ARTISTA:
TATIANA M. MELO.

AMB L’ACOMPANYAMENT DE:
CARLA BOSERMAN.

EN COL·LABORACIÓ AMB:
LO PATI, CENTRE D’ART DE LES TERRES DE L’EBRE.

DE LA TERRA AL PLAT

De la terra al plat planteja una investigació entorn a la ceràmica com a matèria primera. S’aprecia la ceràmica com un material que és pròxim, ecològic i durable; un seguit de qualitats que faciliten que, així mateix, aquest serveixi per reflexionar a l’entorn del temps d’ús i el vincle que es genera entre els humans i els objectes, i en com aquest depèn de les característiques materials i els processos que els conformen.

De la terra al plat consisteix en una trobada silvestre a Balada, al Delta de l’Ebre, on utilitzar el fang com a matèria primera per construir els diferents objectes que necessitem per menjar, cuinar, escalfar-nos; així com construir i coure la ceràmica. Es tracta d’una experimentació oberta, on deixar-se portar per l’energia que es genera en la cuita d’elements ceràmics i on investigar entorn a la potencialitat del seu re-aprofitament.

 

PROGRAMA

– Dissabte 28 i diumenge 29 d’octubre:
Realització de l’utilitari ceràmic per cuinar i menjar (plats, bols, gots, olles…).

– Dilluns 30 i dimarts 31 d’octubre :
Construcció d’un forn balena per coure la ceràmica i aprofitar l’energia residual per cuinar. Amb Tatiana M. Melo i Gorka Martín.

– Dimarts 31 d’octubre :
Construcció d’un forn de Raku. Amb Montserrat Ayala i Tatiana M. Melo.

– Dimecres 1 de novembre. PORTES OBERTES DIA DE RAKU.

– Dijous 2 de novembre:
Construcció d’un forn de sal i sulfats. Amb Tamás Fehérváry.
Construcció d’un forn d’escultura Temazcál. Amb Montserrat Ayala.

– Divendres 3 de novembre:
Polirem, brunyirem i engalbarem les peces de ceràmica realitzades el primer cap de setmana (28 i 29 d’octubre).

– Dissabte 4 de novembre:
Encesa dels forns, cuita de l’utilitari ceràmic i aprofitament de l’energia residual per a cuinar un Arròs del Delta.

– Diumenge 5 de novembre:
Obrim els forns i recollida de peces.