DISTENSIONS #1

DATA:
DIMECRES 24 DE NOVEMBRE DE 2021 A LES 18 H.

LLOC:
LA CUINA DEL MACBA,
PLAÇA DELS ÀNGELS, 1 – BARCELONA.

CRÈDITS

ARTISTES:
SANDY MOLDAVIA
NÉSTOR CENICEROS

A CURA DE:
PLI-É COLLECTIVE (EVA PAIÀ, MARINA RIBOT PALLICER, ANGELICA TOGNETTI)

EN COL·LABORACIÓ AMB:
MACBA.

DISTENSIONS #1

Distensions vol generar un espai de trobada on les artistes seleccionades en Art Jove Creació comparteixin un tast dels dubtes i processos de treball que hauran amassat i fet reposar al llarg de l’any. Dins del museu participarem en l’elaboració d’un conjunt de pistes i de reflexions al voltant de la creació artística jove i les seves formes de fer. Distensions és un encontre col·lectiu, obert i anual que té lloc al MACBA com a part de la col·laboració amb la Sala d’Art Jove.

PROGRAMA:

18 h a 19.30 h.
Sandy Moldavia. «*_I love you with all my heart_*»

Conversa amb Sandy Moldavia i Rita Rakosnik acompanyada d’un recorregut virtual per «*_Perfect Room_*».

«*_I love you with all my heart_*» és el desig adolescent de crear un espai virtual en què el meu alter ego, Sandy Moldavia, pugui abraçar, tocar, riure, plorar i fer-se selfies amb els avatars de les seves artistes preferides: Dalila Virgolini, Tomoko Sawada, Shana Moulton, Molly Soda, Gillian Wearing i Pipilotti Rist. Mitjançant la creació d’una sala pública i virtual en l’aplicació mòbil Zepeto, anomenada «*_Perfect Room_*», la peça pretén aprofundir més, teòricament i pràcticament, en la gestió dels afectes dins del fenomen del fanatisme i la deïficació de les personalitats del moment, a fi de repensar aquests conceptes a partir de les relacions entre la figura de l’artista i les seves referències.

Així doncs, la proposta és una aproximació al culte de la fama per mitjà de la construcció virtual dels ídols, però, sobretot, és una manifestació amorosa. Amb la voluntat de configurar una cosmogonia audiovisual amb referents artístics, respon a la necessitat de fer visible un subjecte que es configura a partir de l’experiència viscuda, però també de la somiada i la imaginada i, per tant, la que travessen les projeccions que ideem sobre els altres.

* Es convida a qui vulgui venir a l’activitat a què es descarregui prèviament l’App gratuïta Zepeto.

19.30 h a 21.30 h.
Néstor Ceniceros. «Hacer, hacer sin hacer o no hacer. Formas de producción e intervención dentro del arte»

Aquesta investigació està orientada cap a l’estudi de la relació entre l’artista, el curador i la institució, una relació en la qual l’obra d’art pot determinar si es tracta d’un dol, un acord o un desacord. Mitjançant la mostra de determinats projectes artístics propis de la postproducció com l’apropiacionisme i el fake, s’escenifica aquest tipus de relació, de vegades molt estipulada i d’altres cops més incerta. A la manera d’un recorregut, aquests casos d’estudi permeten que el lector s’acosti al posicionament d’aquestes tres figures dins de l’àmbit artístic desemboscant en l’espai on tot això es dóna: l’exposició.

Posteriorment aquest projecte es trasllada a l’espai del domèstic, el virtual, el públic i el privat, a fi d’explorar diferents formes de producció i d’intervenció amb una multiplicitat d’agents. Gràcies a la participació d’Esther Solé Alarcón, Maria Oliveras Gregorio, Claudio Alarcón Opazo, Enric Farrés Duran, Marc Vives Muñoz i Nestor Ceniceros González, la investigació presenta l’apartat «Uncertain Place», una sèrie d’accions i esdeveniments que van generar la producció de lloc des de la distància.

Aquesta activitat es realitza en col·laboració amb MACBA.