DATA:
DIUMENGE 18 DE SETEMBRE DE 2022 A LES 12 H.
LLOC:
ACVIC. CENTRE D’ARTS CONTEMPORÀNIES
SANT FRANCESC, 1 – VIC.
CRÈDITS
ARTISTES:
OBLICUAS
AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
ACVIC. CENTRE D’ARTS CONTEMPORÀNIES.
FER EL GOT! VERMUT PERFORMÀTIC
Oblicuas et convida a fer un vermut el diumenge 18 de setembre als voltants d’ACVIC. Centre d’Arts Contemporànies. Com qualsevol diumenge, ens reunirem amb tots aquells objectes que acompanyen (o creen) un vermut. Direm sí a la multi/disfuncionalitat, perquè res i tot és el que sembla. Una cosa sí que tenim clara: ens reunirem, brindarem, beurem i xerrarem — farem un vermut!
Oblicuas és un col·lectiu que treballa des de –amb–sobre el hackeig d’objectes. La seva pràctica es centra a re-pensar i re-apropiar-se de les materialitats quotidianes que ens envolten. El vermut performàtic s’emmarca dins del seu últim projecte, “Funció Trencada”, un projecte d’investigació artística al voltant del hackeig que estan realitzant en residència a la Sala d’Art Jove 2022 amb el suport de l’Anna Moreno.
FUNCIÓ TRENCADA
A “Vivir una Vida Feminista”, la Sara Ahmed es refereix a la cis–heteronormativitat com una forma de comoditat pública que permet a alguns cossos estendre’s en espais prèviament modelats. Si bé ella agafa aquest exemple com una metàfora per explicar com se sent el cos no-cis heterosexual en un món que l’expulsa, no deixa de basar-se en una veritat: l’entorn, els objectes amb els quals ens vinculem i sobre els que ens formem, contenen una sèrie de normes que fan que certes vides es puguin estendre i, en canvi, d’altres s’hagin de contraure, que no trobin espais propis.
En un món de “coses” orientades cap a la producció d’uns tipus de vides i cossos concrets i l’expulsió d’altres, Oblicuas entén el hackeig com una eina que pot generar altres narratives i vincles (in)esperats, creant espais on existir i fer-se cos. Un trencament formal i/o funcional de l’objecte que permet re-pensar, alterar i apropiar-se de les materialitats donades. “Funció Trencada”, proposa investigar al voltant de l’imaginari col·lectiu del hackeig quotidià mitjançant la creació d’un arxiu de hacks del món del cinema.