Tocar-se amb estima és una mostra d'amor

Educació
Ecologies, tendreses i riscos tàctics
27.04 — 30.04 / 2021 / 17h 00
La Caldera (C/ Eugeni d’Ors, 12)
gif animat del cicle tocar-se amb estima és un acte d'amor

(CICLE)
ECOLOGIES, TENDRESES I RISCOS TÀCTICS
 
En plena crisi del con-tacte, plantegem l’inici del programa de mediació de la Sala d’Art Jove des del cos en moviment; des dels riscos tàctics que ens permetin tocar-nos i des de les estratègies per encarnar processos d’investigació. S’ha triat la companyia de dues ballarines i investigadores, l’Aina Alegre i l’Aimar Pérez Galí, per establir dos punts de partida: d’una banda, com generar un ambient de trobada afectuós per mitjà de l’estima tàctil que ens acompanyi la resta de l’any; de l’altra, l’oportunitat de conèixer processos de treball que esperem que estimulin el pensament d’altres maneres de relació i d’estar-en-comú, així com la possibilitat de corporitzar el que s’estigui estudiant.
 
El programa l’ha elaborat l’equip de mediació de la Sala d’Art Jove 2021: Daniel López del Rincón i Víctor Ramírez Tur, historiadors de l'art. Comparteixen espai de treball com a professors a la Universitat de Barcelona. Junts han col·laborat en projectes d'investigació, de mediació i d’educació en diverses institucions artístiques i universitàries.
 
-------
 
(BLOC 1)
TOCAR-SE AMB ESTIMA ÉS UNA MOSTRA D’AMOR
 

  1. WORKSHOP

amb l’Aina Alegre, ballarina, coreògrafa i performer
 
Dimarts 27 d'abril de 17.00 a 20.30
La Caldera (C/ Eugeni d’Ors, 12)
 
Aquest taller s'activa amb la pregunta: com es pot generar l'experiència de posar el cos en comú en un moment en què se’ns impedeix el contacte a través del tocar? Durant la primera hora experimentarem diferents micropràctiques que, per mitjà de la percepció i els sentits, ens permetran connectar amb les altres. Després s'obrirà una xerrada en què es posaran en comú diferents mètodes de creació, mirant el cos com a contenidor i activador de les nostres recerques.
 
 

  1. WORKSHOP

amb l’Aimar Pérez Galí, ballarí i curador
 
Divendres 30 d'abril de 16.00 a 20.00
La Caldera (C/ Eugeni d’Ors, 12)
 
 
En aquesta sessió ens centrarem en el cos i els seus discursos, en la manera d’encarnar-los (o encossem) i com podem entendre el cos com a lloc per a l’experiència. En la primera part, despertarem l’atenció perceptiva del nostre cos cap a una pràctica de construcció d’un cos comú. En la segona part, compartirem les investigacions que cada artista està duent a terme exposant estratègies per encarnar la investigació, i també possibles vies per materialitzar i formalitzar un mateix eix de recerca.
 
 
 
 
------
 
Aforament limitat. Inscripcions prèvies a: artjove.tsf@gencat.cat
 
------
 
Aquesta activitat està subjecta a les restriccions generals de seguretat vigents per la COVID-19. És imprescindible la inscripció prèvia, l’ús de mascareta durant l’activitat i el manteniment de la distància de seguretat en tot moment. Qualsevol canvi en el format o en les condicions de l’activitat seran comunicades a les persones inscrites el dia abans de l’activitat via correu electrònic.