Avant-Sala. Apunts per a una exposició

Exposicions
16.05 — 13.11 / 2013 / 20h 00
Sala d'Art Jove
Sala d'Art Jove_Avant-Sala_2013

Avant-Sala. Apunts per a una exposició funciona com un lloc de treball continu que es construeix en paral·lel a la gestació, la definició i el desenvolupament dels projectes seleccionats aquest any. Per això hem decidit alterar estratègicament el comportament habitual de la sala i intercanviar les seves funcions com a espai expositiu per un espai de treball, amb un rol més actiu, d'intercanvi basat en una suma d'activitats. El discurs comissarial no es tradueix tan sols expositivament, sinó que donarà forma a una sèrie d'activitats que sorgeixen de diverses categories comunes als projectes guanyadors de la convocatòria d'aquest any.

Avant-Sala. Apunts per a una exposició, com el seu títol deixa entreveure, proposa un recorregut previ que finalitzarà en una exposició en la qual tindran cabuda simultàniament tots els projectes, evidenciant un marc de producció comuna a tots, com és la mateixa convocatòria de la Sala d'Art Jove.

Durant aquesta primera etapa, la Sala es transforma en un espai dinàmic per acollir els tres tipus d'activitats que donaran forma al programa d'aquest any:

-la sala com a espai de debat gràcies a una sèrie de taules rodones en què participaran els artistes seleccionats, artistes de generacions precedents i altres convidats externs a fi de fomentar el diàleg intergeneracional i ampliar la perspectiva entorn dels temes que articulen els diferents projectes seleccionats;

-la sala com a espai de projecció amb la difusió de diversos materials audiovisuals relacionats amb els treballs d'aquest any;

-la sala com a espai de diàleg a través d'una sèrie d'entrevistes amb els artistes, de caràcter privat, que es podran escoltar posteriorment gràcies a la creació d'un arxiu en línia de podcast que es podrà consultar a través de la web de la Sala d'Art Jove.

Avant-Sala. Apunts per a una exposició és una proposta de l’equip Tutorial 2013, format per Sonia Fernández Pan, Maria de Pfaff, Beatriz Escudero, Rosa Lleó i Zaida Trallero. Compta amb la col·laboració de Sinapsis/Cristian Añó, Julia Montilla i Eloy Fernández-Porta.

Avant-Sala. Apunts per a una exposició articula un entorn per a la producció dels projectes seleccionats a la convocatòria Art Jove 2013 corresponents a: Adrià Ciurana; Aggtelek; Laura Aixalà, Mirari Echavarri i Maria Maggi; Manuel Christoph Horn; Anna Dot; Alícia Kopf; Ferran Lega; Adrián Melis; Luca Rullo; Isadora Willson, Juan Pablo Martínez, Constanza Jarpa; Pedro Torres; Rafel Forga; Ciprian Homorodean; Pratipo (Raul Nieves, Nuria Conde); Azahara Cerezo i Mario Santamaria; Mercè Ubalde i el col·lectiu Mano en garra (Ana Llorens, Adri Galindo, Alfonso Fernández i Begonya Garcia-Garcia).