Pas 4: Col·lapse. Instal·lar un fals sostre

Exposicions
Eulàlia Garcia Valls amb el suport de Marta Archilés
05.12 / 2019 — 21.02 / 2020 / 00h 54
Sala d'Art Jove
Sala d'Art Jove_Pas 4: Col·lapse_2019

Pas 4: Col·lapse
Instal·lar un fals sostre

05.12.19- 21.02.20

INAUGURACIÓ
5 de desembre a les 19.00h
Sala d'Art Jove
 
Eulàlia Garcia Valls amb el suport de Marta Archilés.

-

Pas 4: Col·lapse
Instal·lar un fals sostre

 
Pas 4: Collapse, és la darrera intervenció de la programació d’enguany de Sala d’Art Jove. Instal·lar un fals sostre d’Eulàlia Garcia Valls desafia les normatives de construcció i trànsit dels espais expositius institucionals posant en joc les relacions entre institució, mediadors, artistes i públic.

El propi projecte és, de fet, un efecte de la normativa: per motius legals no és possible abaixar el sostre de tota la sala d’exposicions. És per això que la instal·lació consisteix en un traspàs de les limitacions constructives del plànol a l’espai expositiu. El sostre s’abaixa a un metre seixanta d’alçada als espais on la construcció està permesa, mantenint l’alçada als espais que la legislació prohibeix ocupar. Els fragments de sostre sostinguts, materialitzen la rigidesa de les regulacions i condueixen el públic a transitar pels passadissos generats, creant una coreografia dels cossos a l’espai que habiten.

Aquesta intervenció no només planteja el diàleg amb la institució i amb el públic; en el transcurs de la seva formulació ha implicat la negociació i fricció també amb la resta d’artistes seleccionats i amb els mediadors i comissaris. Instal·lar un fals sostre és la clausura d’un cicle i el collapse parcial de la Sala d’Art Jove.
-

Una proposta de l'equip de mediació de Sala d'Art Jove 2019 format per Oriol Ocaña i Alba Vilamala.

-
(Imatges Carla Cànovas Puigmartí)

Sala d'Art Jove_Pas 4: Col·lapse_2019
Sala d'Art Jove_Pas 4: Col·lapse_2019