Viatge al passat de Sants. Lluites urbanes a través de la fotografia i la ruta guiada

Activitats
Joan Miquel Gual. Projecte educatiu Art Jove 2017. Procés de tutoria: Montse Romaní
09.11 / 2017 / 01h 25
ACVic / Sala d'Art Jove
Sala d'Art Jove_Sants_2017

Viatge al passat de Sants. Lluites urbanes a través de la fotografia i la ruta guiada

Joan Miquel Gual

Activitats en relació al projecte educatiu Art Jove 2017.
Procés de tutoria: Montse Romaní

IES Joan Peregrí
C. Consell de Cent, 14. Barcelona

9 i 14 de novembre
(Activitat no oberta al públic general)

-

Viatge al passat de Sants. Lluites urbanes a través de la fotografia i la ruta guiada

Viatge al passat de Sants és un dispositiu pedagògic consistent en una ruta guiada i un taller fotogràfic, orientats a estudiants de 3er d'ESO de l'IES Joan Pelegrí. Amb aquestes activitats s’expliquen les fites i la història del moviment veïnal de Sants a través del relat en primera persona d'algun dels seus protagonistes, així com també mitjançant fotografies i documents elaborats per integrants del mateix moviment, localitzats a l'Arxiu de Districte Sants Montjuïc, l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona i la biblioteca del Pavelló de la República.

El dia 9 de novembre Pep Marcè, professor i activista veïnal, explicarà als i les alumnes com es van conquerir els espais del Parc de l'Espanya Industrial, la Plaça de Sants, el Centre Cívic Cotxeres de Sants i Can Batlló, d'una banda, així com el paper organitzatiu i reivindicatiu que van tenir Sant Medir i el Centre Social de Sants en tot plegat. La forma elegida serà un itinerari guiat de sis parades.

El dia 14 de novembre, Joan Miquel Gual, membre de l'associació Memòria en moviment i impulsor del projecte, desenvoluparà un taller fotogràfic al mateix institut Joan Pelegrí. L'objectiu és el de familiaritzar l'alumnat amb les imatges més rellevants del passat del barri. Amb la informació obtinguda s'obrirà una pàgina de Viquipèdia sobre el moviment veïnal, que les i els mateixos estudiants podran completar en funció dels seus interessos.

-

Amb la col·laboració de: Lluïsa Erill (professora de l'IES Joan Pelegrí), Xavi Farré (Conseller Tècnic del Districte Sants-Montjuïc), Agustí Giralt (historiador), Pep Marcè, Arxiu de Districte Sants Montjuïc i l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona.

-