Maniobres d'evasió i Mirades post-generacionals

Exposicions
Exposició dels projectes educatius Sala d'Art Jove 2015 a ACVIC. Projectes a càrrec d'Isabel Barios Ibars i Miriam C. Cabeza i de Carlos Canales, Àngel Garau i Judit Onsès.
27.11 — 31.12 / 2015 / 11h 00
ACVic
Sala d'Art Jove_Maniobres d'evasió i Mirades post-generacionals_2015

PROJECTES EDUCATIUS Sala d’Art Jove

ACVic Centre d’Arts Contemporànies amb la col·laboració de la Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya presenta els dos projectes d’educació seleccionats a la convocatòria Art Jove 2015. Maniobres d’evasió, projecte realitzat per Isabel Barios Ibars i Miriam C. Cabeza, en torn a la intervenció artística com a eina de mediació en els contextos sanitaris, i Mirades post-generacionals de Carlos Canales, Àngel Garau i Judit Onsès, projecte que treballa el creuament de vivències personals entre persones de diferents generacions. Els projectes han comptat amb la tutoria de Marta Ricart i Cristian Añó.

Maniobres d'evasió i Mirades post-generacionals
Projectes a càrrec d'Isabel Barios Ibars i Miriam C. Cabeza i de Carlos Canales, Àngel Garau i Judit Onsès.

Inauguració, divendres 27 de novembre a les 11 h

Presentació a càrrec d’Isabel Barios Ibars, Miriam C. Cabeza i Ramon Vila (Metge de família CAP Sud Sabadell) a partir del projecte Maniobres d’evasió, divendres 27 de novembre a les 12.30 h 
 
ACVic
C. Sant Francesc, 1
08500 Vic
.........................................................................................................................................

Maniobres d'evasió
Isabel Barios Ibars i Miriam C. Cabeza

Els CAPs són el primer nivell assistencial des d’on es treballa per la promoció i la prevenció de la salut. Dins la jerarquia mèdica, és l’indret on s’estableix un vincle més directe entre les necessitats de la comunitat i la salut. Per aquest motiu, triem els centres d’atenció primària com a lloc on desenvolupar aquest projecte. Són les finestres massa petites? Circulen bé els usuaris en el seu interior? Com són les sales d’espera? Com són les consultes? Què diferencia o defineix cada àrea? Hi ha espais dedicats a l’oci o l'ocupació? Com es relacionen els professionals amb els pacients? Quin lloc ocupen els familiars? Com se senten els pacients?... Per a poder arribar a un estat d’homeòstasis entre tots els seus elements és necessari plantejar noves maneres de mirar i nous enfocaments que potenciar en aquests contexts.

Tutoria: Cristian Año

-

Mirades post-generacionals
Carlos Canales, Àngel Garau i Judit Onsès

Projecte que es proposa incidir en la creixent distància que s’estableix entre els joves i les persones d’edat avançada en el marc de la cultura capitalista neoliberal. S’estableix així un marc de treball des d’on creuar mirades, qüestionar discursos i construir subjectivitats, generant produccions personals i col·lectives, així com obrir un espai a la reflexió. El projecte es desenvolupa principalment en el context territorial de la comarca d’Osona, en concret a Torelló, implicant-hi a la gent gran del centre de dia Cals Avis. S’estructura en dos blocs: un primer bloc que consta d’activitats participatives desencadenants, on l’objectiu és construir un espai de coneixença i confiança mútua; i un segon bloc de producció col·lectiva a partir del creuament dels sabers i metodologies de cada agent.

Tutoria: Marta Ricart

-

Maniobres d'evasió i Mirades post-generacionals, projectes d'educació Art Jove 2015 en col·laboració amb ACVic Centre d'Arts Contemporànies.

-

L'exposició s'insereix dins el cicle d'activitats i presentacions La Gran Il·lusió. Sala d’Art Jove 2015.
La Gran Il·lusió és una proposta de l’equip de mediació de Sala d’Art Jove 2015, format per Caterina AlmirallChristian Alonso i María García.

-