Maniobres d'evasió i Mirades post-generacionals

Exposicions
Exposició dels projectes educatius Sala d'Art Jove 2015 a ACVIC. Projectes a càrrec d'Isabel Barios Ibars i Miriam C. Cabeza i de Carlos Canales, Àngel Garau i Judit Onsès.
27.11 — 31.12 / 2015 / 11h 00
ACVic

PROJECTES EDUCATIUS Sala d’Art Jove

ACVic Centre d’Arts Contemporànies amb la col·laboració de la Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya presenta els dos projectes d’educació seleccionats a la convocatòria Art Jove 2015. Maniobres d’evasió, projecte realitzat per Isabel Barios Ibars i Miriam C. Cabeza, en torn a la intervenció artística com a eina de mediació en els contextos sanitaris, i Mirades post-generacionals de Carlos Canales, Àngel Garau i Judit Onsès, projecte que treballa el creuament de vivències personals entre persones de diferents generacions. Els projectes han comptat amb la tutoria de Marta Ricart i Cristian Añó.

Maniobres d'evasió i Mirades post-generacionals
Projectes a càrrec d'Isabel Barios Ibars i Miriam C. Cabeza i de Carlos Canales, Àngel Garau i Judit Onsès.

Inauguració, divendres 27 de novembre a les 11 h

Presentació a càrrec d’Isabel Barios Ibars, Miriam C. Cabeza i Ramon Vila (Metge de família CAP Sud Sabadell) a partir del projecte Maniobres d’evasió, divendres 27 de novembre a les 12.30 h 
 
ACVic
C. Sant Francesc, 1
08500 Vic
.........................................................................................................................................

Maniobres d'evasió
Isabel Barios Ibars i Miriam C. Cabeza

Els CAPs són el primer nivell assistencial des d’on es treballa per la promoció i la prevenció de la salut. Dins la jerarquia mèdica, és l’indret on s’estableix un vincle més directe entre les necessitats de la comunitat i la salut. Per aquest motiu, triem els centres d’atenció primària com a lloc on desenvolupar aquest projecte. Són les finestres massa petites? Circulen bé els usuaris en el seu interior? Com són les sales d’espera? Com són les consultes? Què diferencia o defineix cada àrea? Hi ha espais dedicats a l’oci o l'ocupació? Com es relacionen els professionals amb els pacients? Quin lloc ocupen els familiars? Com se senten els pacients?... Per a poder arribar a un estat d’homeòstasis entre tots els seus elements és necessari plantejar noves maneres de mirar i nous enfocaments que potenciar en aquests contexts.

Tutoria: Cristian Año

-

Mirades post-generacionals
Carlos Canales, Àngel Garau i Judit Onsès

Projecte que es proposa incidir en la creixent distància que s’estableix entre els joves i les persones d’edat avançada en el marc de la cultura capitalista neoliberal. S’estableix així un marc de treball des d’on creuar mirades, qüestionar discursos i construir subjectivitats, generant produccions personals i col·lectives, així com obrir un espai a la reflexió. El projecte es desenvolupa principalment en el context territorial de la comarca d’Osona, en concret a Torelló, implicant-hi a la gent gran del centre de dia Cals Avis. S’estructura en dos blocs: un primer bloc que consta d’activitats participatives desencadenants, on l’objectiu és construir un espai de coneixença i confiança mútua; i un segon bloc de producció col·lectiva a partir del creuament dels sabers i metodologies de cada agent.

Tutoria: Marta Ricart

-

Maniobres d'evasió i Mirades post-generacionals, projectes d'educació Art Jove 2015 en col·laboració amb ACVic Centre d'Arts Contemporànies.

-

L'exposició s'insereix dins el cicle d'activitats i presentacions La Gran Il·lusió. Sala d’Art Jove 2015.
La Gran Il·lusió és una proposta de l’equip de mediació de Sala d’Art Jove 2015, format per Caterina AlmirallChristian Alonso i María García.

-